Municipality History Sports & tourism Culture & heritage Events Places to visit

Състезание "Детето - риболовец без дрога"

 

Таня Станчева
Пресслужба “Връзки с обществеността и медиите”

 

По случай 1 юни, Международният Ден на детето, Община Банско и Рибарско дружество "Василак" организираха състезание "Детето - риболовец без дрога", което се проведе на язовир "Белизмата". Над 80 деца от Община Банско прекараха своя празник сред природата ловейки пъстърва и шаран.

Язовир Белизмата Деца и риболовци

Язовир "Белизмата" се стопанисва от рибарско дружество "Василак" оглавявано от Георги Икономов, председателят на общински съвет Банско, в което членуват над сто рибари. Язовира е зарибен с пъстърва, шаран и кефал, ерията около него е почистена и озеленена, което го превръща в едно изключително място за отдих и риболов. Направени са външни пейки и маси за пикник с огнище, в перспектива е изграждането е детска площадка и кът за животни с фазани, зайци и кеклици.

Официални гости на мероприятието бяха Валентин Симов, завеждащ "Любителски риболов” към Съюза на ловците и риболовците в България, ръководството на Община Банско начело с кмета Александър Краваров и неговите заместници.

Георги Икономов приветства децата с добре дошли, раздаде им пръчки и даде старт на състезанието.  Забавата по риболова продължи близо два часа, като специална комисия съблюдаваше реда и оцени резултатите.

Награди Празничен водосвет

Безспорно първото място бе отредено на Иван Икономов, синът на председателя на общинския съвет, а второто място взе Марин Калоянов.

Всички деца получиха награди - пръчки, макари и учебник "Рибарски пособия”, които бяха осигурени от рибарско дружество "Василак" и съюза на риболовците в България. Наградите бяха връчвани от Александър Краваров, Георги Икономов и Валентин Симов.

Председателят Георги Икономов благодари и почерпи младите рибари, като ги призова да прекарват повече време сред природата, да бъдат активни и да спортуват.

След състезанието "Детето - риболовец без дрога", беше извършен празничен водосвет на новото заведение за хранене на язовира.

 
Бърза навигация : начало | община | история | туризъм | култура | събития | справочник

Copyright © 02-Jun-2009 The Municipality of Bansko. Site designed & maintained by Xenturia.com
Home