Municipality History Sports & tourism Culture & heritage Events Places to visit

Индийска вечер в Банско

 

Таня Станчева
Пресслужба “Връзки с обществеността и медиите”

 

Спа хотел „Вила Рока”, съвместно с Община Банско и Ротари клуб Банско-Разлог поеха инициативата да проведат благотворителна вечер посветена на световно известната кухня на Индия.

На мероприятието присъстваха Н. Пр. г-н Лал Динглиани - посланик на Република Индия в България със съпругата си, г-н и г-жа Краварови, г-жа Георчева - председател на клуб „Приятели на Индия”, много гости от София, далечна Индия, Банско и Варна.

Индийска вечер в Банско Индийска вечер в Банско

Вечерта стартира с откриване на изложба във фоайето на хотела - „Индия-екзотична и романтична” на художничката Невена Бискупович.

По време на вечерята гостите се насладиха на изпълнението на танцов състав „Раджуника” с ръководител г-жа Капка Кумар, а кулинарните специалитети на вечерята бяха дело на майстора-готвач Раджинер Кумар от индийския ресторант „Кохинор”.

Една трета от приходите ще отидат за благотворителност на деца със специфични нужди от Община Банско.

Индийска вечер в Банско

Целта на събитието е да се популяризира индийската кухня и традиции в този регион и да се установят близки приятелски взаимоотношения между нашите народи.

През месец юни ще бъдат организирани още Вечер на Гърция - 12 юни, Вечер на Италия - 19 юни, на които ще присъстват посланиците на съответните страни.

 
Бърза навигация : начало | община | история | туризъм | култура | събития | справочник

Copyright © 09-Jun-2009 The Municipality of Bansko. Site designed & maintained by Xenturia.com
Home