Municipality History Sports & tourism Culture & heritage Events Places to visit

Кметът на Община Банско се срещна с кмета на град Кавала

 

Таня Станчева
Пресслужба “Връзки с обществеността и медиите”

 

Кметът Александър Краваров посрещна в Банско кмета на Кавала, Гърция, г-н Константинос Симитсис.

Г-н Краваров разказа на кратко за общината, възможностите за летен и зимен туризъм, както и за гръцките инвестиции в курортния град.

Според него двете общини трябва да мислят върху културен и спортен обмен на туристи, като преди това трябва жителите на двата града да се „опознаят” и затова кметът на Банско предложи да се организира Ден на Кавала в Банско и съответно Ден на Банско в Кавала.

Кметът на Община Банско се срещна с кмета на град Кавала

Зам. кметът на ресор “Туризъм” г-жа Сашка Въчкова представи председателя на Туристическа асоциация Банско - Ирина Никлулчина, която също присъстваше на срещата. Г-жа Въчкова предложи на следващата среща да бъдат поканени членове на туристическото сдружение на Кавала, защото двете неправителствени организации трябва да мислят върху създаването на общи туристически пакети Банско - Кавала и обратно.

В допълнение тя добави, че за развитието на Банско като лятна дестинация е изключително атрактивно в един ден да посетиш Пирин планина и почувстваш морския бриз по крайбрежието на Кавала.

Г-н Константинос Симитсис изказа благодарност за отправената покана за нова среща и се надява това да постави началото за по-нататъшно тясно сътрудничество. “...Банско и Кавала са наистина много близко и аспектите, в които можем да си сътрудничим са много, като един пример за това е чартърното летище в Кавала” - обясни той.

Кметът на Община Банско се срещна с кмета на град Кавала

Съгласен с това изказване, домакинът Александър Краваров отбеляза, че най-добрите възможности за сътрудничество трябва да бъдат открити от хората, заети в туристическия бизнес, а ние от ръководствата на двете общини ще помогнем в тяхното реализиране.

Не на последно място беше обсъдена и съвместна дейност на двата града по Европейски проекти.

С приятелски чувства накрая кметовете размениха подаръци и си обещаха скорошна среща.

 
Бърза навигация : начало | община | история | туризъм | култура | събития | справочник

Copyright © 16-Jun-2009 The Municipality of Bansko. Site designed & maintained by Xenturia.com
Home