Municipality History Sports & tourism Culture & heritage Events Places to visit

Благотворителна вечер посветена на гръцката кухня

 

Таня Станчева
Пресслужба “Връзки с обществеността и медиите”

 

Поредната благотворителна вечер организираха Спа хотел „Вила Рока”, Банско, съвместно с Община Банско и Ротари клуб Банско-Разлог посветена на световно известната кухня на Република Гърция. Мероприятието „Вечер на Гърция” беше подготвено с изключителната подкрепа на Нейно Превъзходителство Данаи Магдалени Куманаку - посланик на Република Гърция в България.

Официални гости на благотворителното мероприятие бяха Александър Краваров кмет на община Банско, зам. кметовете Сашка Въчкова, Лазар Захов и Петър Баряков и шефът на Общински съвет Банско Георги Икономов. От гръцка страна присъстваха кметът на Кавала Константинос Симитсис и представители на Министерството по туризъм, Гърция.

Г-н Александър Краваров откри изложба на художника Нелидис Г-н Александър Краваров откри изложба на художника Нелидис

Г-н Александър Краваров откри изложба на художника Нелидис (Nelidis) „Вдъхновено от Гърция”, която е подредена във фоайето на хотел „Вила Рока”.

За доброто настроение на гостите бяха предвидени изпълнения на традиционна гръцка музика и танци с ръководител Леонидас Панайоти (Leonidas Panagioti).

Целта на събитието е да се популяризират гръцката кухня и традиции в този регион и да се установят близки приятелски взаимоотношения между нашите народи.

Част от приходите от това събитие ще отидат за благотворителност за деца със специфични нужди от Община Банско.

 
Бърза навигация : начало | община | история | туризъм | култура | събития | справочник

Copyright © 16-Jun-2009 The Municipality of Bansko. Site designed & maintained by Xenturia.com
Home