“Алианс за популяризиране и развитие на туризма в регион Банско” е неправителствена организация, създадена през ноември 2002 г. в гр. Банско от хора тясно свързани с развитието на туризма в този район. Тя е модел за сътрудничество между хотелиери, ресторантьори, превозвачи и фирми предоставящи спортни услуги, туроператора “Балкан холидейс” и големите инвеститори в курортa, в лицето на концесионера на ски зоната “Юлен” АД.

Целта на сдружението е от една страна да се подпомогне развитието на местния туристически бизнес, да се повиши качеството на обслужването, а от друга страна да се издигне имиджа и популярността на Банско, така че курорта да бъде достоен конкурент на европейските планински центрове. Високата летва е поставена и от известния скиор Алберто Томба, който при откриването на сезон зима 2003-2004 нарече Банско “най-добрия курорт в Източна Европа”.

Нашата покана е: “Виж, чуй, опитай Банско!”. Тя изразява търсената и осъзната взаимовръзка между автентичното минало и динамичното настояще на Банско, както и прекрасната възможност да се насладиш на очарованието на Пирин през всички сезони на годината.

През 2003 г. организацията издаде своята първа рекламна брошура. Брошурата бе отпечатана на няколко езика (български, английски, немски, руски) и представя членовете на организацията на туристически изложения от национално и международно значение. От 2003 г. представители на “Алианс за популяризиране и развитие на туризма в регион Банско” участват в туристическите борси в Лондон, Берлин и Москва.

За допълнителна информация:
Ваня Грънчарова, секретар
тел: (7443) 8051, 0898779946