Municipality History Sports & tourism Culture & heritage Events Places to visit
   

Позиция на управителя на Xenturia.com Николай Спиров

Искам да честитя на всички банскалии коледния "подарък", който Общинската администрация и лично кметът Ал. Краваров им поднесоха в навечерието на най-светлия християнски празник. Между вечните слухове и спекулации за предоставени с лека ръка общински имоти, някак неусетно най-скъпият имот на общината, интернет адресът bansko.bg, премина в други ръце без официално решение, без процедура за обществена поръчка, без каквото и да било проучване или стратегия за развитие.

Аз и всички от екипа ми сме много разочаровани от начина, по който с лека ръка се зачерква постигнатото с дълги години ежедневен труд. Но двойно по-разочарован съм от кмета г-н Краваров, който гледа толкова несериозно на сайта, че позволи зад гърба му (с мълчаливото му съгласие) да се извърши машинация, която не само ще струва много на неговите избиратели, но може също да струва скъпо и на Общината, ако решим да ги съдим по договора, който имаме. Но най-много съм разочарован от г-н Краваров затова, че два пъти ме излъга, единия път в очите и пред свидетели, че сайтът няма да се подменя без поне тримесечен преходен период. Г-н Краваров, вие или не знаете какво подписвате, или знаете много добре, но не Ви интересуват последиците. На Вашата дума не може да се разчита. Не беше такова мнението ми за Вас. Повече подробности по хода на събитията.

Искам много ясно да подчертая, че нашата работа в Банско е само част от бизнеса ни. Ние имаме клиенти от София, които ни плащат много по-добре от някой малък частен хотел в Банско. Причината да работим в Банско е от една страна любовта ми към това градче още отпреди да стане модерен курорт, и от друга страна гледаме на работата си с малките хотели като на инвестиция в бъдещето. Точно затова няма да се откажем от работата за Банско, и със сигурност нашите клиенти, независимо от щетите, които Общината им нанесе, могат да разчитат на нашата поддръжка. За близкото и малко по-далечното бъдеще сме приготвили такива новости, каквито със сигурност досега няма в страната, а и в някои по-напреднали страни.

Държа също така да отговоря на един интересен намек, написан на новия сайт на Банско. Там пише, че ощетените трябвало да се обърнат към нас да им върнем парите, защото рекламата им я няма на сайта на Банско. Съжалявам, господа, объркали сте адреса. Ние сме се договаряли с клиентите на базата на нашия договор с Общината, който е продължен до януари 2009 г. Всички услуги, които ние сме договорили, продължават да се предлагат, нашите сървъри работят и новият адрес набира популярност. Ако някой носи вина, че хората останаха без реклама, без сайтове и без електронна поща навръх Коледа, виновните трябва да се търсят на адрес - пл. "Н. Вапцаров" 1. Адресът bansko.bg е единственото, което могат да ни вземат, защото само това са ни дали.

Що се отнася до въпроса дали ще съдим Общината, не мога да направя изявление за момента. Ще преценим плюсовете и минусите, защото сме наясно, че след като осъдим Общината накрая сметката отново ще се плаща от банскалии. Хората, чиито глупави амбиции нанесоха огромни щети, няма да бъдат наказани по този начин. Истинските виновни се крият зад кулисите.

Започваме кампания "Подкрепете истинското Банско". Пряката цел е да бързо да се набере рейтинг за новия адрес на сайта ни, но в дългосрочна перспектива искаме заедно с нашите партньори - частните хотели и обикновените банскалии, да покажем лицето на Банско - не такова, каквото стана известно от новините. Защото Банско не е само кранове и бетоновози, петзвездни хотели и изсечени гори. Банско са също така бабите със сините престилки, мъжкият хор, излязъл на спявка в студения следобед, обветрените лица на старите планинари и вкусното гостоприемство на бабините къщи, където посрещат туристите като свои деца. Това е истинското Банско, което обичам, и ще работим за неговата популярност. Жалко, че Общината предпочете да не е с нас.

 

За повече информация, ако искате да се оплачете или имате предложения, пишете на info@xenturia.com или се обадете на тел. (088) 8570325.

 

Бърза навигация : начало | община | история | туризъм | култура | събития | справочник

Copyright © 08-Jan-2008 The Municipality of Bansko. Site designed & maintained by Sanovnik
Home