Municipality History Sports & tourism Culture & heritage Events Places to visit
   

Ако сте наш клиент (на бившия сайт www.bansko.bg)

Няма достатъчно думи, с които да се опише нашето съжаление и гняв за станалото със сайта, който правихме с много труд в продължение на 7 години, за да стане полезен за вас - нашите клиенти. Съчувстваме на всеки, който е загубил своята реклама, сайт или е-мейл адрес поради необмислените действия на няколко чиновници.

Важно е да подчертаем, че този провал е изцяло извън нашата фирма и се дължи на неспазването от страна на Общината на договора, който имаме за сайта. Нямаше начин да предвидим такъв обрат, особено след като се договорихме лично с кмета г-н Краваров да има предизвестие и тримесечен преходен период, през който да се вземат мерки за защита на сегашните клиенти. Създаде се впечатлението, че начинът на действие (и изборът на точния момент - края на последния работен ден) е специално подбран да нанесе възможно най-големи щети на нашите клиенти и да остави най-малка възможност за реакция.

Всички услуги, които ние самите сме предоставяли на нашите клиенти в Банско, продължаваме да предоставяме и занапред. Нашият основен бизнес е изработката на интернет страници, включително уникалното по своите качества панорамно заснемане на обектите и много други услуги като поддръжка, реклама и маркетинг. Единственото, което Общината някога ни е дала – адресът bansko.bg, е и единственото, което може да ни вземе.

Естествено, с преместването си на новия адрес banskobg.org, нашият сайт в началото няма да е популярен. Затова ние няма да събираме годишна такса за участието в него и няма да продаваме реклама, докато не възвърнем популярността му. Това може да отнеме няколко месеца.

Ако имате сайт от вида hoteltodorka.bansko.bg (под-домейн)

 • Всички сайтове вече функционират в рамките на новия адрес www.banskobg.org
 • Вашият сайт е запазен и съдържанието на вашата пощенска кутия е запазено. Няма загуба на информация в резултат на събитията.
 • Адресите на сайта ви, hoteltodorka.bansko.bg, и на е-мейла ви hoteltodorka@bansko.bg вече не функционират и не зависи от нас да бъдат възстановени. По ваша преценка бихте могли да поискате от Общината да получите отново тези адреси, но предвид развитието на събитията дотук едва ли си струва, особено като се има предвид, че обявените от новата фирма цени надвишават 3-4 пъти тези, по които работехме ние.
 • За адрес на вашия уебсайт, можем да ви предложим два варианта:
  1. да се създаде поддомейн на новия ни адрес, както досега бяхте поддомейн на стария:
   hoteltodorka.bansko.bg — hoteltodorka.banskobg.org.
   Това е безплатно за всички потърпевши клиенти.
  2. по-добрият вариант е да преминете на следващата стъпка – да ви регистрираме самостоятелен адрес, който след това да рекламирате в които пожелаете сайтове. Така занапред няма да зависите от никого и сте застраховани от случки като сегашната.
   hoteltodorka.bansko.bg — www.hoteltodorka.com, www.hoteltodorka.bg или друг подобен адрес.
   За нашите досегашни клиенти ние сме готови да поемем разходите за поддръжка на самостоятелен сайт за една година и трябва само да заплатите цената на избрания от вас адрес на домейн (виж офертата)
 • електронната поща @bansko.bg, поддържана от нас, е запазена и налична като съдържание, но не функционира като адрес, т.е. няма да получавате нови съобщения занапред. От главната страница на новия сайт можете да ползвате познатата ви препратка за влизане.
 • за адрес на електронната поща занапред можете да получите адрес @banskobg.org, поддържан от новата система, която бяхме въвели само за някои клиенти – Google Apps Email (подробности). Ако досегашният ви e-mail адрес е бил в новата система, той автоматично важи и сега, т.е.
  hoteltodorka@bansko.bg — hoteltodorka@banskobg.org
  Ако сте ползвали старата система (SquirrelMail) се свържете с нас, за да ви направим нова поща.
 • ако сте избрали варианта със собствен адрес на сайта, например www.hoteltodorka.com, ще можете да се възползвате от колкото си пожелаете e-mail адреси от типа info@hoteltodorka.com, reception@hoteltodorka.com, ivan.petrov@hoteltodorka.com и т.н. като отново се възползвате от предимствата на Google Apps email, но не само от един, а от колкото ви трябват ваши собствени адреси.
 • Ако желаете да преместите сайта си другаде, можете да получите страниците на CD или друг носител или да ги качим на посочен от вас FTP сървър.

Ако имате реклама на нашия сайт (досега bansko.bg):

 • Сега, когато нашият сайт изгуби своята популярност и докато отново я изработим, всички публикувани реклами остават по местата си без да се брои времето, т.е. спираме часовника за вече платената реклама, докато посещаемостта на banskobg.org се изравни със същия период на 2007. Така всички рекламодатели получават безплатна реклама за времето, докато се изпълни това условие, и платеното от тях време продължава след това. Критерий за достигане на старите стойности ще бъде публичният Tyxo брояч, който се намира на главната страница. Това е външен брояч, който ние не можем да манипулираме по никакъв начин. От любопитство можете да следите и аналогичния брояч на сегашния сайт bansko.bg и как стопяваме преднината (в момента отстъпваме само два пъти, като се има предвид, че сайтът ни е на две седмици, и в нашия брояч не влизат сайтовете на хотелите).
 • За участието си в каталога на хотелите и механите, за да не губите посещенията си докато нашият сайт си възвърне популярността, договорили сме специална оферта за вас от сайта, който в момента е №1 за Банско – bansko24.com. Срещу цената на стандартния пакет за реклама там от 100 лв/год, от нас ще получите в добавка включването ви и в нашия каталог, и ще свършим вместо вас работата по оформянето и включването ви в bansko24.com, което по принцип се прави от клиента.

 

Оферта

 

За повече информация пишете на info@xenturia.com или се обадете на тел. (088) 8570325.

Бърза навигация : начало | община | история | туризъм | култура | събития | справочник

Copyright © 13-Jan-2008 The Municipality of Bansko. Site designed & maintained by Xenturia
Home